Poza tym jest smaczna, prosta a na wierzchu ma pyszny roztopiony ser....
Składniki dla 1 osoby:
- mała bagietka, ciabatta lub mała bułeczka,
- 1 duży pomidor,
- łyżka przecieru pomidorowego i 2-3 łyżki soku pomidorowego (np. Tymbark ostry pomidor),
- 2 ząbki czosnku,
- ser mozzarella - 2-3 plasterki,
- mała cebulka,
- bazylia,
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kuchni włoskiej Kamisa.
Bagietkę kroję na pół, skrapiam oliwą i nacieram czosnkiem.
Pomidor obieram ze skórki i kroję na drobne kawałki. Cebulę siekam a ząbek czosnku rozgniatam.
Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam cebulę, dodaję czosnek a nastepnie pomidory.Całość duszę. Dodaję sok pomidorowy i przecier a następnie doprawiam do smaku. Czekam aż sos zgęstnieje.
Gotowy sos nakładam na wcześniej przygotowaną bagietkę, a na wierzchu rozkładam mozzarellę.
Zapiekam w nagrzanym do 150 stopni piekarniku aż ser się rozpuści.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)