Moją inspiracją był przepis na salsę z czarnej fasoli z pozycji wydanej przez Rzeczpospolitą
Podróże kulinarnych świata. Kuchnia meksykańska. Tom 5, s.134.
Składniki:
kukurydza z puszki
czarna fasola z puszki
czerwona papryka
czerwona papryczka chilli
czerwona papryczka chilli
czerwona cebula
kolendra
Sos:
oliwa z oliwek
limonka
1 ząbek czosnku
pieprz
zmielony kminek
zmielony kminek
Wykonanie:
Kukurydzę i fasolę odsączam z zalewy.
Paprykę kroję na kostkę,
Czerwoną cebulę i kolendrę drobno siekam.
Z papryczki chilli usuwam nasiona i również drobno ją siekam.
Z papryczki chilli usuwam nasiona i również drobno ją siekam.
Wszystkie składniki łączę z przygotowanym sosem.
I gotowe!
świetne kolorowe danie:)
OdpowiedzUsuń