Zainspirowałam się przepisem na Salsę cruda z pozycji wydanej przez Rzeczpospolitą
Podróże kulinarnych świata. Kuchnia meksykańska. Tom 5, s.86.
Składniki:
2-3 świeże pomidory
czerwona cebula
papryczka chilli (lub 2-3 łyżki soku pomidorowego z chilli)
kolendra
sól, pieprz
Wykonanie:
Pomidory obieram ze skóry, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kostkę.
Cebulę i kolendrę drobno siekam.
Łączę pomidora z cebulą.
Dodaję drobno posiekaną papryczkę chilli lub ostry sok pomidorowy.
Solę i pieprzę do smaku.
Dodaję kolendrę i całośc dokładnie mieszam.
I gotowe!
Przed podaniem schłodzić.
Bardzo lubię tę salsę, jest bardzo uniwersalna i nadaje się do wielu potraw :)
OdpowiedzUsuńCUDOWNA!!! Ja ją widzę z tuńczykiem z grilla:)
OdpowiedzUsuń