Składniki:
pszenne tortille
mięso z piersi kurczaka
czerwona papryka
czerwona cebula
kukurydza z puszki
ser cheddar (u mnie z dodatkiem ostrych papryczek)
sól, pieprz
przyprawa do kuchni meksykańskiej Kamis
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Kurczaka kroję na drobne paski.
Doprawiam pieprzem, solą i przyprawą do kuchni meksykańskiej.
Polewam oliwą z oliwek i odstawiam w chłodne miejsce.
Paprykę kroję w kostkę a czerwoną cebule drobno siekam.
Na patelni smażę kurczaka.
Dodaję cebulę, paprykę i duszę aż warzywa zmiękną.
Na końcu dodaję kukurydzę i całośc dokładnie mieszam.
Na tortilli rozkładam mieszankę z kurczakiem i posypuję startym serem cheddar.
Przykrywam drugą torillą i zapiekam w opiekaczu lub na patelni.
Gotową tortillę kroję na trójkąty.
I gotowe!
Podaję ze śmietaną, salsą cruda lub salsą z czerwoną fasolą i kukurydzą.
Smakuje bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)