Składniki:
czerwona cebula
zielona papryka
1-2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2-3 świeże pomidory lub pomidory z puszki
papryczka chilli
sok pomidorowy (u mnie ostry z chilli)
sól, pieprz
chilli w proszku lub płatkach
Wykonanie:
Cebulę, paprykę i pomidory kroję w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i wrzucam cebulę z papryką. Duszę aż zmiekną.
Dodaję rozgnieciony czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Całośc dokładnie mieszam.
Dodaję pomidory.
Doprawiam odrobiną chilli, solą i pieprzem.
Duszę na wolnym ogniu kilka minut.
I gotowe!
Sos taco można podawać na zimno lub ciepło jako dodatek do nachos, quesadillas, mięs z grilla albo fajitas.
Zapisuję bo ten kuny chemią mi trąca:)
OdpowiedzUsuń