Facebook

poniedziałek, 20 maja 2013

Sos taco

 
Składniki:
czerwona cebula
zielona papryka
1-2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2-3 świeże pomidory lub pomidory z puszki
papryczka chilli
sok pomidorowy (u mnie ostry z chilli)
sól, pieprz
chilli w proszku lub płatkach
 
Wykonanie:
Cebulę, paprykę i pomidory kroję w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i wrzucam cebulę z papryką. Duszę aż zmiekną.
Dodaję rozgnieciony czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Całośc dokładnie mieszam.
Dodaję pomidory.
Doprawiam odrobiną chilli, solą i pieprzem.
Duszę na wolnym ogniu kilka minut.
 
I gotowe!
 
Sos taco można podawać na zimno lub ciepło jako dodatek do nachos, quesadillas, mięs z grilla albo fajitas.

 

 
 
 


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)