Facebook

sobota, 18 maja 2013

Salsa cruda

Zainspirowałam się przepisem na Salsę cruda z pozycji wydanej przez Rzeczpospolitą
Podróże kulinarnych świata. Kuchnia meksykańska. Tom 5, s.86.
 
Składniki:
2-3 świeże pomidory
czerwona cebula
papryczka chilli (lub 2-3 łyżki soku pomidorowego z chilli)
kolendra
sól, pieprz
 
Wykonanie:
Pomidory obieram ze skóry, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kostkę.
Cebulę i kolendrę drobno siekam.
Łączę pomidora z cebulą.
Dodaję drobno posiekaną papryczkę chilli lub ostry sok pomidorowy.
Solę i pieprzę do smaku.
Dodaję kolendrę i całośc dokładnie mieszam.
 
I gotowe!
 
Przed podaniem schłodzić.
 
 
 
 

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię tę salsę, jest bardzo uniwersalna i nadaje się do wielu potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  2. CUDOWNA!!! Ja ją widzę z tuńczykiem z grilla:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)