Składniki:
- 100 g makaronu spaghetti
 - łyżka masła
 - oliwa z oliwek
 - łyżka bułki tartej
 - kilka ząbków czosnku
 - pół papryczki chili
 - natka pietruszki
 - 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
 - sól, pieprz
 
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
W międzyczasie ma patelni podgrzewam oliwę z masłem na małym ogniu. Gdy masło się rozpuści dodaję rozgnieciony czosnek, zdrobno posiekaną papryczkę chili i bułkę tartą. Całość smażę, mieszając, aż bułka lekko się zarumieni.
Na patelnię wrzucam ugotowany makaron, dodaję natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny oraz sól, pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszam.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)