- gotowy biszkoptowy blat do ciasta
- 250 dag sera ricotta
- 2 żółtka
- 100 ml śmietany 30%
- cukier puder i cukier kryształ
- mrożone maliny i truskawki - w sezonie można połączyć świeże maliny i jeżyny
- słodkie białe wino
Wykonanie:
Truskawki skrapiam winem i odstawiam na godzinę do lodówki. Następnie dokładnie je miksuję aby powstał sos truskawkowy.
Truskawki skrapiam winem i odstawiam na godzinę do lodówki. Następnie dokładnie je miksuję aby powstał sos truskawkowy.
Żóltka ucieram z cukrem pudrem na pyszysty krem. Dodaję ricottę i dalej ucieram aż powstanie jednolita masa. Do powstałej masy wlewam sos malinowy i całość ucieram.
Do śmietany dodaję cukier puder, ubijam na sztywno i mieszam z masą.
Z blatu wycinam kółka.
Na biszkopty nakładam masę serową, następnie układam maliny i przykrywam następnym krążkiem. Nakładam kolejną warstwę sera, owoców i przykrywam biszkoptem.
Wierzch smaruję masą i dekoruję owocami.
Odstawiam w chłodne miejsce na kilka godzin.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)