Facebook

piątek, 3 lutego 2012

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Dzisiaj chciałam Wam zaprezentowac sałatkę, którą najlepiej jest przygotować w sezonie letnim.
Takie miłe wspomnienie i tęsknota za ciepłymi dniami i smakiem ulubionych truskawek.



Składniki:
  • liście świeżego szpinaku (typu baby),
  • świeże truskawki,
  • ser mozzarella w kulkach,
  • ocet balsamiczny,
  • oliwa z oliwek,
  • konfitura z truskawek,
  • sól i pieprz

Wykonanie:
Liście szpinaku dokładnie oczyszczam. Truskawki kroję w plasterki a mozzarellę w połówki. Wszystko mieszam i rozkładam na talerzu.

Sos balsamiczny: łyżkę oliwy z oliwek mieszam z małą lyżeczką octu balsamicznego, dodaję sól i pieprz do smaku.

Sałatkę skrapiam przygotowanym sosem balsamicznym i dodaję kilka kleksów z konfitury truskawkowej

I gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)