Takie miłe wspomnienie i tęsknota za ciepłymi dniami i smakiem ulubionych truskawek.
Składniki:
- liście świeżego szpinaku (typu baby),
- świeże truskawki,
- ser mozzarella w kulkach,
- ocet balsamiczny,
- oliwa z oliwek,
- konfitura z truskawek,
- sól i pieprz
Wykonanie:
Liście szpinaku dokładnie oczyszczam. Truskawki kroję w plasterki a mozzarellę w połówki. Wszystko mieszam i rozkładam na talerzu.
Sos balsamiczny: łyżkę oliwy z oliwek mieszam z małą lyżeczką octu balsamicznego, dodaję sól i pieprz do smaku.
Sałatkę skrapiam przygotowanym sosem balsamicznym i dodaję kilka kleksów z konfitury truskawkowej
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)