Facebook

sobota, 11 lutego 2012

Sałatka z rukolą, pomidorkami i parmezanem



Składniki:
  • 2 garście rukoli,
  • 8-10 pomidorków koktajlowych,
  • parmezan,
  • mała cebula,
  • oliwa z oliwek,
  • ocet balsamiczny,
  • cukier,
  • sól i pieprz.

Wykonanie:
Rukolę myję i osuszam.
Pomidorki koktajlowe kroję na pół.
Cebulę kroję w plasterki.
Parmezan ścieram na grubej tarce.
Wszystkie składniki mieszam i przekładam na talerz.
Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek łączę z łyżką octu balsamicznego. Doprawiam solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Sałatkę skrapiam sosem.

I gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)