Moją inspiracją był przepis z bloga Kwestia Smaku.
Składniki:
- bułeczka z ziarnami lub ciabatta,
- 1/2 dojrzałego awokado,
- 2-3 plasterki mozzarelli lub 4-5 kulek mini mozzarelli,
- garść rukoli,
- łyżeczka orzechów pini lub słonecznika,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek.
Wykonanie:
Bułeczkę kroję na pól, skrapiam oliwą z oliwek i wkładam na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Awokado obieram ze skóry, dryluję i kroję na plasterki. Mini mozzarelki kroję na połówki.
Orzechy pinii (lub słonecznika) rumienię na suchej patelni.
Na podpieczonej bułce układam rukolę, awokado i mozzarellę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Skrapiam oliwą z oliwek i posypuje orzechami (lub słonecznikiem). Przykrywam drugą połową bułki.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)