Facebook

niedziela, 12 lutego 2012

Bułeczka z mozzarellą, awokado i rukolą

Moją inspiracją był przepis z  bloga Kwestia Smaku.
 


Składniki:
  • bułeczka z ziarnami lub ciabatta,
  • 1/2 dojrzałego awokado,
  • 2-3 plasterki mozzarelli lub 4-5 kulek mini mozzarelli,
  • garść rukoli,
  • łyżeczka orzechów pini lub słonecznika,
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek.
Wykonanie:
Bułeczkę kroję na pól, skrapiam oliwą z oliwek i wkładam na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Awokado obieram ze skóry, dryluję i kroję na plasterki. Mini mozzarelki kroję na połówki.
Orzechy pinii (lub słonecznika) rumienię na suchej patelni.

Na podpieczonej bułce układam rukolę, awokado i mozzarellę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Skrapiam oliwą z oliwek i posypuje orzechami (lub słonecznikiem). Przykrywam drugą połową bułki.

I gotowe!


Kanapki, kanapeczki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)