Składniki:
- filet z łososia
- 1/2 papryki
- 1/2 czerwonej cebuli
- sól, pieprz
- bazylia
- orzechy pinii
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Filet z łososia płuczę pod bieżącą wodą i przyprawiam solą oraz pieprzem.
Paprykę kroję na kawałki a cebulę w plasterki.
Z pozostałych składników miksuję w blenderze pesto i dokładnie nacieram nim łososia. Zostawiam łyżeczkę do dekoracji a resztę mieszam z warzywami.
Rybę zawijam w folię aluminiową i piekę ok 30 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Warzywa grilluję na patelni.
Upieczonego łososia wykładam na talerz i posypuję warzywami a całość dekoruję pesto.
I gotowe!
Bardzo apetyczne! Moje smaki! Pozdrawiam i zapraszam do mnie na www.kulinarnapasja.blogspot.com
OdpowiedzUsuń