Facebook

czwartek, 20 lutego 2014

Libańska sałatka z pomidorem, ogórkiem i miętą

Tym razem wraz z Panną Malwinną, Martynosią, Mopsikiem i Justinką przygotowałysmy wspólnie libańską sałatkę z pomidorem i ogórkiem. Przepis pochodzi z książki S. Hage "The Lebanese Kitchen".
Sałatkę można podać jako dodatek do libańskich placuszków z szalotką i chili.

Składniki:
sałata rzymska
 ogórek
pomidor
natka pietruszki
świeża mięta 
czerwona cebula (u mnie zwykła)
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie:
W misce łączę sałatę rzymską z pokrojonymi na kawałki pomidorami ,ogórkiem oraz piórkami cebuli.
Dodaję posiekaną mięte i pietruszkę.
Sałatkę skrapiam dressingiem z soku z cytryny i oliwy z oliwek z dodatkiem soli morskiej i kolorowego pieprzu.

I gotowe!




VI Festiwal Kuchni Arabskiej

   Wytrawne Vege Śniadanie Drugie śniadanie w pracyŚniadanie mistrzów

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)