Facebook

poniedziałek, 18 listopada 2013

Sałatka z pomidorów i czosnku

  Przepis zaczerpnęłam z książki Inny Łukasik i Agnieszki Sado, Kuchnia Rosyjska, Wydawnictwa REA, Warszawa 2009, s. 31. 
 
Składniki:
pomidor
mała cebula
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej/oliwa
natka pietruszki
 
Wykonanie:
Pomidora obieram ze skóry i kroję w kostkę.
Cebulę i czosnek drobno siekam.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
Oprószam solą i pieprzem do smaku i posypuję natką pietruszki.
Sałatkę skrapiam olejem lub oliwą.
 
W oryginalnym przepisie sałatkę zalewa się kefirem z dodatkiem oleju.
 
I gotowe!
 


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)