W maju odbyła się 4 edycja Hola Mexico.
Bardzo lubię tą cykliczną akcję i chętnie w niej uczestniczę.
Niestety w tym roku nie udało mi się nic przygotować i bardzo żałuję.
Ale z ogromną przyjemnością przeczytałam podsumowanie.
Z pozdrowieniami dla Shinju prezentuję Wam dzisiaj enchiladę z kurczakiem i ciągnącym serem cheddar.
Zapraszam!
Składniki:
Bardzo lubię tą cykliczną akcję i chętnie w niej uczestniczę.
Niestety w tym roku nie udało mi się nic przygotować i bardzo żałuję.
Ale z ogromną przyjemnością przeczytałam podsumowanie.
Z pozdrowieniami dla Shinju prezentuję Wam dzisiaj enchiladę z kurczakiem i ciągnącym serem cheddar.
Zapraszam!
Składniki:
pszenne tortille
pierś z kurczaka
ser cheddar
śmietana
Sos:
pomidory w puszcce
czerwona papryka
czosnek
cebula
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroję na kawałki, smażę na patelni na odrobinie oliwy. Doprawiam do smaku solą morską z pieprzem.
Sos:
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucam kolejno pokrojoną w pióra cebulę, rozgnieciony czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, a na końcu pomidory z puszki.
Gotuję około 10-15 minut. Pod koniec doprawiam do smaku przyprawą do kuchni meksykańskiej.
Część sosu łączę z kurczakiem. Na koniec dodaję odrobinę startego sera i czekam, aż odrobinę się rozpuści.
Tortille podgrzewam, nadziewam mieszanką kurczaka, sosu i sera a nastepnie zawijam w rulon.
Gotowe tortille układam w żaroodpornym naczyniu.
Całość polewam resztą sosu i posypuję serem.
Danie zapiekam w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut.
Podaję ze śmietaną.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)