Składniki:
makaron spaghetti
pancetta
passata pomidorowa lub pomidory z puszki
ser Pecorino
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Pancettę kroję w paski i podsmażam na odrobinie oliwy.
Dodaję passatę pomidorową (lub pokrojone pomidory z puszki).
Całość duszę kilka minut, a pod koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu rozkładam makaron i polewam sosem.
Podaję z startym serem Pecorino.
I gotowe!
makaron spaghetti
pancetta
passata pomidorowa lub pomidory z puszki
ser Pecorino
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Pancettę kroję w paski i podsmażam na odrobinie oliwy.
Dodaję passatę pomidorową (lub pokrojone pomidory z puszki).
Całość duszę kilka minut, a pod koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu rozkładam makaron i polewam sosem.
Podaję z startym serem Pecorino.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)