Błyskawiczne w przygotowaniu i lekkie...
Składniki:
- makaron spaghetti
- mozzarella
- szynka parmeńska
- pomidorki koktajlowe lub pomidor
- czosnek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- przyprawa do kuchni włoskiej Kamisa
- świeża bazylia
Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie.
Pomidorki koktajlowe kroję na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości), szynkę parmeńską w paseczki a mozzarellę w kostkę.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy i dodaję rozgnieciony czosnek. Dodaję szynkę parmeńską i makaron, przyprawę do kuchni włoskiej Kamisa i wszystko dokładnie mieszam. Potrawę ściągam z ognia i wsypuję pomidorki, mozzarellę oraz bazylię. Doprawiam solą, pieprzem.
I gotowe!
Makaron przygotowałam w ramach akcji 2 akcji kulinarnych:
La Cucina Italiana! organizowanej na Durszlaku przez Dominikę autorkę bloga Nóż i Widelec
Szybki i pyszny sposób na makaron. Bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńo z chęcią bym pochłonęła:)
OdpowiedzUsuńprzepyszne danie polecam!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie za uznanie :)
Usuń